Süper Promo
Organik Gıda Çocuk Sağlığı İçin Neden Önemli
Doğaları gereği çocuklar pestisitlere yetişkinlerden daha duyarlıdır. Bir çocuğun vücudu 18’e kadar büyümeye devam ederken beyin ve sinir sistemi 25 yaşına kadar gelişiyor. Hepimiz her zamankinden daha fazla kimyasala maruz kalıyoruz, ancak çocuklarımızın şu anda yaşadığı vücut yükünü, sistemleri ise kaldırabiliyor mu?
Çocuklarımızda kanser oranlarının artması şaşırtıcı mı?
Mayıs 2015’te, Gıda Güvenliği Merkezi , en yaygın kullanılan pestisitlerden biri olan glifosat ile kanserdeki artış arasında net bir bağlantı olduğunu belirten bir ‘Bilgi Formu’ yayınladı . Kimya şirketi Monsanto, bu pestisiti “Round-Up” adı altında üretiyor . Monstanto’nun bu rapora verdiği kritik cevaba rağmen, Dünya Sağlık Örgütü bunu çok ciddiye almıyor. Bu yeni kanıt göz önüne alındığında, geleneksel olarak yetiştirilen yiyeceklerin çocuklarımız için güvenli olduğunu nasıl ileri sürebiliriz? Bir çocuğun gelişen vücudu bir yetişkinden çok daha hassastır ve kimyasalların biriken ‘vücut yükü’, daha eski nesillerin maruz kaldığı bedeni azlası ile aşar. Çocuklarımızı ne için hazırlıyoruz? Neyse ki, artık seslerini çıkaran insanlar var. Amerikan Pediatri Akademisi, “Çocuklara organik meyve ve sebze beslemek, potansiyel olarak zararlı kimyasalların miktarını azaltır ve ayrıca antibiyotiklere karşı bağışıklığı önlemeye yardımcı olabilir.” 2006 yılında yapılan bir araştırma, organik bir diyetin çocukların diyette pestisitlere maruziyetini önemli ölçüde azalttığını buldu . 2004 Ulusal Çevre Sağlığı Bilimleri Enstitüsü (NIEHS) raporu , “Orta düzeyde pestisit maruziyetiyle ilgili çoğu çalışma, bilişsel ve psikomotor disfonksiyonu yansıtan nörolojik semptomların yaygınlığını ve nörodavranışsal performanstaki değişiklikleri buldu.” Büyük bir geleneksel mısır çiftliğinin yanında büyüdüğüm için bu konuya tutkuyla bağlıyım. Çocukken arka bahçede dikilen 100 dönümlük mısırın böcek ilacı püskürtülmesini izlediğimi hatırlıyorum.
Eski Hint Atasözü: “Toprağı atalarımızdan miras almıyoruz; onu çocuklarımızdan ödünç alıyoruz. “
Organik gıdaların bitkiyi doğal olarak koruyan daha fazla C vitamini ve antioksidan içerdiği kanıtlanmıştır.
Organik bitkiler zararlılara maruz kaldıklarında, kendi korumalarını üreterek tepki verirler ve sonra biz bu faydalardan yararlanırız. Bu önemli bitkisel besleyicilerden bazıları şunlardır: İnositol Fosfatlar (Fitatlar), Lignanlar (Fitoöstrojenler), İzotiyosiyanatlar ve İndoller, Fenoller ve Döngüsel Bileşikler, Saponinler, Sülfitler, Tiyoller ve Terpenler.
Ortalama olarak organik ürünler, geleneksel üretime göre% 25 daha fazla antioksidan içerir.
Besin değerlerini tartışmanın ötesinde, kabul edilmesi gereken en önemli nokta, organik gıdaların ne içermediğidir! Sertifikalı organik gıdalar, GDO’lar (genetiği değiştirilmiş organizmalar), böcek ilaçları, antibiyotikler ve hormonlar kullanılmadan yetiştirilmelidir.
Organik tarlalar, toprağın geleneksel çiftliklerden daha fazla mineral içermesi için yönetilir.
Montreal Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi’nden bir ekip, 8-15 yaş arası 1.100’den fazla çocuğun idrarındaki pestisit kalıntısı düzeylerini analiz etti ve en yüksek organofosfat pestisit düzeylerine sahip olanların en yüksek DEHB insidansına sahip olduğunu buldu. Tam olarak pestisit kalıntısının idrar konsantrasyonundaki her on kat artışla DEHB’de ise % 35’lik bir artış demektir. Beş gün boyunca organik ürünlere geçen çocuklarda, idrarındaki pestisit kalıntısı düzeylerini önemli ölçüde düşürdü. American Academy of Pediatrics araştırmasının baş hekimi Dr. Joel Forman, “Çocukların sinir sistemleri gelişiyor. Toksinlere maruz kalmanın çocuklar üzerinde farklı ve çok daha derin etkileri olabilir. Çocukların metabolize edemeyeceklerini akılda tutmak önemlidir. ” Dr. Forman’ın ekibi ayrıca, geleneksel olarak yetiştirilmiş hayvanlara verilen antibiyotiklere maruz kalma riskini azaltmak için organik et satın alma ihtiyacını da destekliyor.
Dr. Bouchard’ın bunu en iyi şekilde söylediğini hissediyorum: “Böcek ilacı içermeyen meyveler ve yeşillikler daha maliyetli olsa da, gelecekteki sağlık açısından fiyatına değer.”