Süper Promo
Meyveleri Nasıl Saklarız?
Meyveleri nasıl saklarız; Tatlı gevrek elma, taze çilekkavun veya muzalmış olduğunuz meyveleri evde nasıl koruya bilirsiniz, En iyi depolama yöntemleri ve kullanışlı ipuçları meyvelerin en yüksek olgunluğa ulaşmasına yardımcı olur ve gereksiz bozulmaları önler. Lütfen unutmayın her yıl milyonlarca liralık meyvenin satın aldıktan sonra doğru muhafaza edilmediği için tüketilmeden çürüyerek çöpe atıldığını, yiyebileceğiniz kadar taze meyve siparişi vermenizi ve zamanında tüketmenizi tavsiye ederiz.
Elmalar: Elma ların bir hafta boyunca gevrek kalmasını istiyorsanız, onları 4C derece soğuk bir buzdolabında saklayın. Dalından taze kopartılmış elmayı, oda sıcaklığında 2-3 gün tutarsanız daha lezzetli olacaktır.
Kayısı: Kayısıların oda sıcaklığında iki ila beş gün olgunlaşmasına izin verin. Olgunlaştıktan sonra, plastik bir torbaya gevşek bir şekilde paketleyin ve buzdolabında beş güne kadar saklaya bilirsiniz.
Çilek: Çilek iki ila üç gün buzdolabında saklanmalıdır. Küf yayılmasını önlemek için hasarlı meyveler i çıkarın. Kullanmadan hemen önce yıkayın.
Kirazlar: Kirazlar hasattan sonra olgunlaşmadığı ve hızlı bir şekilde bozulma eğilimi gösterdiğinden, buzdolabında saklanmalı, buzdolabında en fazla birkaç gün saklaya bilirsiniz, kiraz alırken bir – iki gün içerisinde tüketeceğiniz kadar almanızı tavsiye ederiz. Servis yapmadan önce yıkayın.
Turunçgiller: Portakal, greyfurt ve pomelos yaklaşık bir hafta boyunca oda sıcaklığında taze kalır ve buzdolabında iki haftaya kadar sebzelikte saklanabilir.
Hindistan cevizi: Oda sıcaklığında hindistancevizi iki ila dört ay saklanmalıdır. Açılmış hindistancevizi buzdolabında bir haftaya kadar saklaması gereken hava geçirmez bir kapta saklayın. Dokuz aya kadar saklaması gerekirse dondurucuda saklayın.
Kızılcık: Hava ile temasını kesecek şekilde sıkıca sarılırlarsa, kızılcıklar buzdolabında sekiz haftaya kadar saklana bilir.
İncir: Dalından kopartılan İncirler oda sıcaklığında dört güne kadar olgunlaşması için bekletile bilir. Yumuşadıkları gibi tadın ve eğer tatlıysa, olgun olmalıdırlar. Marketten aldığınız incirler muhtemelen 2 – 3 gün önce dalından kopartıldığı için Olgunlaşmıştır, buzdolabında saklayın ve birkaç gün içerisinde tüketin.
Üzüm: Üzümleri satın aldıktan sonra hızlı bir şekilde yemek en iyisidir. Onları bir haftaya kadar yıkamadan buzdolabındaki plastik bir torbada saklayabilirsiniz.
Kivi meyvesi: Kivi hafifçe basıldığında biraz yumuşayana kadar oda sıcaklığında olgunlaşsın. Olgunlaştıktan sonra buzdolabında saklanmalı, yaklaşık bir hafta bekletilmelidirler.
Ananas: Hasat edildikten sonra ananas daha fazla olgunlaşmaz, bu yüzden satın aldıktan hemen sonra yemek en iyisidir. Buzdolabındaki delikli plastik bir torbada saklanan ananas yaklaşık dört gün saklana bilir.
Avakado: Olgun bir Avakado hafifçe basıldığında kabuğu içeri doğru çöker ve hassas bir koku yayar. Olgunlaşmamış Avakadolar olgunlaştıkça yeşil tenlerini kaybederler. Yeşil bir Avakado nun oda sıcaklığında, olgunlaşması bir haftaya kadar sürebilir. Olgun avakadolar en fazla bir hafta buzdolabında saklaya bilirsiniz.
Mango: Olgun bir mango hafifçe basıldığında kabuğu içeri doğru çöker ve hassas bir koku yayar. Olgunlaşmamış mangolar olgunlaştıkça yeşil tenlerini kaybederler. Yeşil bir mango nun oda sıcaklığında, olgunlaşması bir haftaya kadar sürebilir. Olgun mangoları en fazla bir hafta buzdolabında saklaya bilirsiniz.
Kavun: Olgunlaşmış kavunları diğer meyvelerden uzak tutun, böylece ürettikleri etilen gazı diğer meyvelerin olgunlaşmasını hızlandırmaz. Kesilmemiş olgun kavunlar buzdolabında beş ila yedi güne kadar saklana bilir. Ortadan ikiye kesilmiş kavunları saklarken, taze kalmasına yardımcı olmak için tohumları içinde bırakın. Bir kavunu kestikten sonra, geri kalanını streç film ile sarın bu şekilde yaklaşık üç gün buzdolabında saklaya bilirsiniz.
Şeftali ve Nektarin: Şeftali ve nektarinleri olgunlaşana kadar oda sıcaklığında saklayın – bu genellikle iki ila üç gün sürer. Olgun çekirdekli meyveyi sebzelik çekmecesinde saklamak ömrünü uzatacaktır – buzdolabında bir haftaya kadar saklana bilir.
Armutlar: Armutları olgunlaştırmak için, oda sıcaklığında iki ila üç gün saklayın. Bir armut zirve olgunluğunaulaştığında, buzdolabına koyun ve birkaç gün içinde yiyin.
Limonlar ve Limes: Limon ve limes, parlak güneş ışığından uzak tutulursa oda sıcaklığında yaklaşık bir hafta boyunca taze korur. Bir aya kadar buzdolabının sebzelik çekmecesinde muhafaza ede bilirsiniz.
Erik: Erikleri olgunlaşmak için oda sıcaklığında saklayın. Olgunlaştıktan sonra, üç ila beş gün içerisinde yemek en iyisidir, ömrünü uzatmak için sebzelik çekmecesinde plastik bir torbada saklaya bilirsiniz.
Nar: Nar, serin ve kuru bir yerde saklanırsa oda sıcaklığında bir haftaya kadar tazeliğini korur. Uzun süreli saklamak için buzdolabına koyun, buzdolabında iki aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Mandalina: İdeal olarak, mandalina satın alındıktan hemen sonra yenilmelidir, ancak 5 veya 7 gün buzdolabında saklana bilir.
Online manav ürünleri için tıklayın