• İndirimli Ürünler%50'ye varan
  • En Çok Satanlar
  • Kupon ve Kampanyalar
  • Hediye Kartları
  • Hızlı Teslimat Bilgisi

Doğru Beslenmek İçin İpuçları

Topla Sepeti
10.01.2022
0

Beslenme hakkında daha fazla şey öğrenmeye başladığınızda, size bunaltıcı gelebilir. Sağlıklı beslenme ile İlgilenen insanlar için kesinlikle öğrenilecek ve keşfedilecek çok şey var, ancak sonuçta temel beslenme oldukça basit. Aslında o kadar basit ki, bu sekiz şeye odaklanarak daha iyi beslenebileceğimizi göreceksiniz.

1. Gerçek Gıdaya Odaklanma

İşlenmiş yiyeceklerin aksine gerçek yiyecekleri kastediyoruz. Gerçek yiyecek; meyveler, sebzeler, etler, süt ürünleri, deniz ürünleri, kuru yemişler, tohumlar, tam tahıllar ve katkısız reçel ve benzeri şeyler. Doğal tatlandırıcılar, kahve, çikolata ve seri üretilen, emülsiyon haline getirilmiş (su ve yağın ayrılmadığı durumlar) veya rafta stabil olan gıdalardan kaçının. Gerçek yiyecekler ile beslenmek, fazla çaba sarf etmeden daha fazla besin değeri zengin yiyecekler ile beslenmemize neden olur. Bu tip bir beslenme bizi ileride karşılaşabileceğimiz çeşitli sağlık sorunlarına da doğal olarak korunmamızı sağlar. Kimi zaman gerçek doğal gıdaları almak için bir miktar daha yüksek ücretler ödesek de ileride karşılaşacağınız yüksek faturalı sağlık harcamaları ve yaşam konforunuz ile kıyaslandığında çok cuzzi bir bütçe ile karşı karşıya kalmaktayız.

2. Karmaşık Karbonhidratları Tercih Edin.

Karbonhidrat söz konusu olduğunda, ne kadar doğal ve bütün olursa o kadar iyidir. % 100 tam tahıllı ekmek ve makarna, esmer pirinç, nişastalı sebzeler, baklagiller, kuru yemişler, tohumlar, az yağlı süt ürünleri ve bol miktarda meyve ve sebze ile harmanlanmış karmaşık karbonhidratları tercih edin. Basit şekerleri rafine tahıllar, işlenmiş atıştırmalık yiyecekler, tatlılar ve şekerle tatlandırılmış içeceklerin tüketimini sınırlayın.

Yalın Proteinlerin Keyfini Çıkarın

Ara sıra kahvaltıda sosis, salam, jambon ile kendinizi şımartmak kesinlikle sorun değil. Ancak günlük olarak, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda harika yağsız protein mevcuttur. Bazı hayvansal protein içermeyen seçenekler arasında fasulye, bezelye, kinoa, mercimek, maş fasulye, soya peyniri, az yağlı yoğurt ve kenevir tohumu bu tür protein kullanımı için uygun seçenekler arasındadır. Balık, sağlıklı omega-3’ler açısından da zengin olan başkaca bir büyük protein kaynağıdır. Et söz konusu olduğunda, tavuk ve hindi göğsü daha sağlıklı hayvansal protein tüketimi için uygun seçeneklerdir.

Sağlıklı Yağlar Tüketin

Haftalık menünüze avokado, fındık ve fısık, badem ezmesi, tohumlar ve somon gibi yağlı balıkları ekleyin. Yemeklerinizi katı yağlar yerine zeytinyağı gibi sağlıklı yağlarla pişirin . Sağlıklı bir omega-3 alımı için keten tohumu ve zeytinyağı ile sağlıklı salata sosları hazırlayın.

Öğünlerinizde ki Renkleri Arttırın

Her öğüne renkli yiyecekler ekleyin – bazıları buna gökkuşağı yemek der. Koyu yeşilliklerden kırmızı meyvelere, turuncu dolmalık bibere ve beyaz soğana kadar, meyvelerdeki, sebzelerdeki ve hatta proteinlerdeki renkler önemli vitamin ve minerallerle ilişkilendirilir. Gökkuşağı renginde yiyecekler, özellikle meyve ve sebzeler yemek, sağlıklı beslenmenizde çeşitli mikro besinleri almanın harika bir yoludur.

Porsiyonlarınızı Dengeleyin

Her öğünde dengeli karbonhidrat, protein ve yağ tüketin, lif, vitamin ve mineral yönünden zengin yiyecekleri seçin. Bunu yapmanın en iyi yollarından biri, tabağınızı her öğünde 3-4 yiyecek grubuyla doldurmaktır. Protein açısından zengin yiyecekler, kepekli tahıllar, süt ürünleri, meyve ve sebzelerin bir kombinasyonunu tüketin ve özlediğiniz grupları gün boyunca diğer öğünlere ve atıştırmalıklara dahil edin. Sağlıklı porsiyonlara sadık kalın. Açlık hissinizi bastırana kadar midenizi yemekle doldurmaktan kesinlikle kaçının. Hatta bazen sofradan doymadan kalkın ve öğünlerinizi daha az porsiyonlar ile geçiştirin.

Şekeri En Aza İndirin

Doğal haliyle şeker, vücudumuzun çalışması için ihtiyaç duyduğu nispeten zararsız – hatta gerekli – bir karbonhidrattır. Meyvelerde, sebzelerde ve süt ürünlerinde bileşik fruktoz veya laktoz olarak bulunur. Sorun, ilave aroma, doku veya renk için işleme sırasında gıdalara şeker eklendiğinde ortaya çıkar. Bu boş kalorilerden çok fazla yemek, birçok sağlık olumsuzluğuna neden olur, en basit olanı büyük kilo alımıdır. Eklenen şeker insülin seviyenizi yükseltir, metabolizmanızı bozar ve bu kalorilerin bel çevresin ve göbek yağına dönüşmesine neden olur. sonrasında ise bu tip yağları vücudumuzdan uzaklaştırmak çok zor bir hal alır.

Sağlıklı Atıştırmalıklar Seçin

Atıştırma zamanı, işlenmiş yiyeceklerin elde edilmesi ile hazırlanmış cips, işlenmiş şekerler ile hazırlanmış yiyecekler, en kolay tercih edilen ve ulaşılabilen atıştırmalıklar olarak sunulmaktadır. Kendinizi olabildiğince az işlenmiş gerçek yiyecek atıştırmalıklar ile donatın, işlem görmemiş çiğ kuru yemişler, katkısız kurabiyeler, fındık fıstık ezmeleri ile hazırlanmış bazı yiyecekler, doğal yollar ile hazırlanmış bisküvileri tercih etmek daha sağlıklı bir tercih olacaktır

Yorumlar

Hiç mesaj bulunmadı