₺ – ₺
Arama kriterlerinize uygun sonuç bulunamadı
Zencefil tozu, hazıma ve bağışıklık sistemine faydasının yanı sıra birçok yararı bulunan bir baharattır. Tüm dünyada güçlü içeriğiyle bilinen zencefil yüzyıllardır doğal antibiyotik olarak bolca tüketiliyor.
Beyaz biber, karabiberin dış kabuğunun bir kaç gün su içinde bekletilerek alınması ve güneşte kurutulması ile elde edilir. Tadı karabibere benzemekle birlikte biraz daha acıdır. Boğazda hoş bir yanma hissi yaratır.
Kırmızı toz biber, kırmızı biberin kurutularak çekilmesinden elde edilir. A vitamini, potasyum, magnezyum, fosfor, demir açısından zengindir. Yemekleri lezzetlendirmek için kullanılır. Kırmızı biberin metabolizmayı hızlandırıcı etkisi de vardır.
Karabiber Toz Yeni Mahsul; karabiber ağacının tohumlarının çekilmesi ile elde edilen bir baharattır. Potasyum, kalsiyum, demir, mangan, fosfor mineralleri açısından zengindir. Karabiberi tohum olarak karabiber değirmeninde öğüterek daha taze tüketimi sağlanabilir.
Hindistan’da yerel bir tür olarak yetişen fesleğen, kokusu ve aromasıyla İtalyan mutfağında önemli yeri olan bir bitkidir. Melezleme yöntemi ve yetiştiği bölgenin niteliğine göre pek çok farklı türü bulunmaktadır. Genel anlamda tatlı, eser miktarda nane ve biber tonları içeren bir aroması vardır.
Karabiber, yemeklere acı ve iştah açıcı bir lezzet katmak için kullanılan,dünyanın en yaygın baharatlarından biridir. Hindistan’da binlerce yıldır sevilerek kullanılan karabiberi günümüzde dünyanın herhangi bir yerinde bulmak mümkündür.
Kimyon, içerdiği magnezyum, sodyum ve esansiyal yağlar sayesinde sindirim sistemini hızlandırıyor. İrritabl bağırsak sendromunun etkilerini azaltıyor. Bunun yanında gaz problemleri yaşayanlara da önerilen kimyon, sıcak suyla tüketildiğinde mide ağrılarına iyi geliyor.
Salep, yabani olarak yetişen bazı orkide türlerinin toprak altında, fındık- ceviz gibi çeşitli boylarda gelişen yumrularından elde edilmektedir. Orkide yumruları hasat edildikten sonra bazı yörelerde sütte, bazı yörelerde ise suda kaynatılarak kurutmaya bırakılır. İyice kuruduktan sonra taş değirmende öğütülerek toz haline getirilir.
Kişniş, binlerce yıldır Ege ve Asya bölgesinde kullanılan, günümüzde batıda da yaygın olarak kullanılmaya başlanmış bir baharattır. Tamamen kendine has bir kokusu olan, 30-80 cm boyunda, kökleri iğ şeklinde olan kişniş bitkisinden elde edilir.
Güney ve Orta Amerika’da yerel bir tür olarak yetişen, çok yıllık otsu bir bitkidir. Genellikle sıcak ve kuru iklimlerde yetişir. 0,5 m ila 1,5 m’ye kadar uzayan sık dallı bir yapısı vardır. Kurutulup baharat haline getirilme yöntemine göre farklı isimler alabilir.
Karanfilin, ciltte anestezik ve sindirimde gaz giderici özellikleri mevcuttur. Çiğnendiğinde ağız kokusunu giderir. Sindirime yardımcı olur. Karanfil karaciğeri zararlı etkilerden koruyacak yüksek miktarda antioksidan içerir.