Api Maya Kaz Dağları Özel Üretim Ham Çiçek balı üretimi için Kaz Dağlarının Batı Yakasında bir bölge seçtik. bölgede özellikle endemik ve dikenli bitkiler çok fazla bulunmaktadır. Bu bala değerini veren de bu bitkilerin çiçekleridir. Bunlardan bazıları doğal ortamında bulunan bölgeye özgü Deve Dikeni, Altın Diken, Boğa Dikeni, Eşek Dikeni, Gök Diken gibi endemik ve dikenli bitkilerdir. Balın kendine has hoş bir aroması bulunmaktadır.
Api Maya Doğal Kaz Dağları Çam balı, bal arılarının çiçeklerdeki nektarlarını olgunlaştırması ile elde edilen çiçek ballarından farklı olarak kızılçam ağaçlarının öz suyunu emen Basra Böceği’ne ihtiyaç duyar. Bu böcek, Türkiye’de çoğunlukla Muğla, Aydın, Balıkesir, İzmir, Çanakkale gibi Ege şehirlerinin yanı sıra Antalya’da kızılçam ormanlarında yaşar. Basra (balsıra) böceği çamın özsuyunu emerek beslenir, artan özsuyunu da tatlı bir madde halinde dışkılar. Basra böceğinin Temmuz ve Ekim ayları arasında salgıladığı bu sıvı arılar tarafından çok sevilmektedir.
Api Maya Kaz Dağları Ham Kestane balı, arıların kestane ağacının belirli bir döneminde bu ağacın çiçeklerinden topladıkları özlerden elde edilen bir bal türü. Kaz Dağlarında ki Uçsuz bucaksız kestane vadileri Haziran ayının ilk haftalarında renklenmeye başlar. Olgunlaşmaya başlayan kestane çiçekleri arıları neredeyse coşturur. Olgunlaşan kestane çiçekleri hem nektar hem de polen bakımından oldukça zengindir.